Dnes by sa na strednú školu nedostal ani Albert Einstein

04.04.2013 Bratislava

Bratislava 4. apríla (TASR) - Na strednú školu by sa v súčasnosti nedostal ani Albert Einstein. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil poslanec NR SR za KDH a exminister školstva Martin Fronc, ktorý hodnotil prvý rok pôsobenia ministra školstva Dušana Čaploviča (Smer-SD).

"Bol prijatý zákon, v ktorom je ako absolútna podmienka prijatia na gymnázium priemer do dvoch," vysvetlil svoje slová Fronc. Zároveň tvrdí, že keď Čaplovič nastúpil do funkcie, začal razantne meniť školské zákony, avšak k zlému. "Dnes sa zatvárajú centrá voľného času a deti nemajú kde rozumne tráviť svoj voľný čas. Naopak, tam, kde by sme očakávali razanciu, tam chýba," povedal.

Opozičný poslanec zdôraznil, že celá učiteľská verejnosť verila ministrovi, že zvedie zápas vo vláde o peniaze pre školstvo. "Nestalo sa. Stále nám chýbajú učebnice a vyšla katastrofálna učebnica matematiky pre deviatakov. Minister to nerieši, zamietli to pod koberec. Došlo aj k ukradnutiu škatúľ s testami, minister zatvára oči. Na ministerstve vládne chaos a pán Čaplovič zrejme svojich úradníkov nezvláda. Robia si, čo chcú," uviedol Fronc na margo viacerých medializovaných káuz, ako napr. prenájom luxusnej limuzíny.
 

Vyberte región